Geschiedenis

In 1993 besluit Rudy Snijders om zijn ervaring en doorgedreven kennis van de voedingsmiddelenmarkt, en vooral dan van de charcuterie, ten dienste te stellen van dynamische en ambitieuze industriëlen.

Resultaat? De oprichting van Euro-Délices, een echt handelsagentschap in Rocourt, dat contacten legt tussen fabrikanten van voedingsmiddelen en klanten die onderling leveringen en facturering beheren. De originaliteit en de ernst van het project slaan al snel aan en het voorgestelde assortiment van producten blijft groeien, net zoals het aantal klanten.

EEN PLATFORM VANAF 1996

De klanten willen al snel dat Euro-Délices ook het beheer van de bestellingen, de leveringen en de facturering voor haar rekening neemt. Het gevolg hiervan is dat in 1996 Euro-Délices Distribution wordt opgericht, een platform dat de bestellingen van de klanten rechtstreeks ontvangt en beheert, en ook instaat voor de levering van de producten en de facturering ervan. Om het hoofd te bieden aan de behoeften op het vlak van infrastructuur en opslagruimte, vestigt het platform zich in Hoeselt in de gebouwen van King Transport, op dat moment de logistieke partner van Euro-Délices.

TERUGKEER NAAR LUIK IN 2002

Door de onophoudende groei van het aantal klanten vestigt Euro-Délices zich vanaf 2002 in een gebouw van 400 m² in de bedrijvenzone van Hauts-Sarts. Tijdens diezelfde periode vult Euro-Délices zijn gamma aan met traiteurproducten, evenals met vismarinades en kaasproducten. In het begin blijft de logistieke activiteit gevestigd in Hoeselt, maar in 2006 wordt de beslissing genomen om het fysieke platform en het zenuwcentrum van Euro-Délices te hergroeperen.

2008, HERENIGDE INFRASTRUCTUREN

Er worden nieuwe gebouwen opgericht in Vottem, in de bedrijvenzone van Hauts-Sarts. Vanaf 2008 worden alle activiteiten er gegroepeerd in een omgeving die volledig is afgestemd op de behoeften en de specifieke kenmerken van Euro-Délices. We vinden er ook een koelmagazijn waarin op drie verdiepingen om en bij de 1000 palletten kunnen worden gestockeerd! In 2010 wordt het agentschap Euro-Délices geïntegreerd in de activiteiten van Euro-Délices Distribution. Dagelijks werken er een twintigtal mensen die van Euro-Délices Distribution maken wat het vandaag is. En dat gebeurt allemaal in een familiale sfeer waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. Ook de omzet kent een blijvende groei. In 2002 bedroeg de omzet 5.500.000 Euro. In 2014 hebben we meer dan 30.000.000 Euro gerealiseerd.

2012, TRANSPORT DISTRISTAR

In 2012 wordt een eigen logistiek centrum Distristar opgericht, waardoor een nog betere service aan de klanten aangeboden kan worden.

2014, UITBREIDING VAN HET MAGAZIJN

Gezien de constante groei van de omzet en het aantal producten wordt in 2014 beslist om het koelmagazijn uit te breiden en de oppervlakte te verdubbelen. Hierdoor krijgen we in totaal ca 1600 palletplaatsen, plus een werkruimte voor packaging waar we de Belgische charcuterie van een privat label kunnen voorzien, op maat van de groothandelaar. Op die manier kunnen we een nog betere service bieden aan onze klanten.

In 2017 bereiken we een omzet van 35.000.000 Euro.

2018, VERDERE UITBREIDING

In 2018 starten de werken van bijkomende burelen en een show room van 200 m² op de eerste verdieping.

2019 : aankoop van een aanpalend perceel  en opstart van de werken in april.  Hierdoor wordt het platform uitgebreid met bijkomend 2000 m² zodat we beschikken over meer dan 4000 m² koeling en 750 m² burelen.

Onze eigen merken